2 - Day Medieval Transylvania Private Tour from Brasov

2 Day Private Tour Transfagarasan Highway and Hiking in Fagaras Mountains

2-Day Transylvania Culture Trek from Brasov - Small Group Tour

4-Day Carpathian Trek: Bucegi Mountains and Piatra Craiului National Park

Bran Castle and Rasnov Fortress Tour from Brasov with Entrance Fees Included - Optional Peles Castle Visit

Bran Castle and Rasnov Fortress Tour from Brasov with Optional Peles Castle Visit

Brasov Old Town Small-Group Walking Tour

Brasov: Private Fagaras Mountains Trekking Tour

Discover Medieval Transylvania Small Group Tour - 7 days w

Expedition in Fagaras Mountains from Brasov (Private Tour!)

From Brasov: Piatra Craiului National Park 2-Day Guided Trek - Eco-Certified program

From Brasov: Small-Group Half-Day Fortified Churches Tour

Hike in the Wild Private Photo Tour

One Day Private Biking Tour in Burzenland - The Little Transylvania

Piatra Craiului National Park Private Hiking Tour from Brasov

Rambling in Transylvania and Picnic with a View day tour

Small-Group Brown Bear-Watching Experience from Brasov

Small-Group Castle, Canyon and Sparkling Wine Day Trip from Brasov

Small-Group Day Trip in Romanian Authentic Mountain Villages from Brasov

Small-Group Day Trip to the Epic 7 Ladders Canyon from Brasov

Small-group day trip to the unique volcanic lake in Eastern Europe

Small-Group Day trip Transfagarasan road and Poienari Fortress from Brasov

Small-Group Geo and Historical Sites Day Tour from Brașov

Small-Group Tour Sighisoara, Rupea Fortress and Viscri Day Trip from Brasov

Village life in Transylvanian Carpathian mountains - 8 days

CASTELUL BRAN

Castelul Bran este amplasat la intrarea in pasajul Rucar-Bran, pe drumul ce leaga Brașov de Câmpulung, încadrat de culmile munților Bucegi și Piatra Craiului. Bran se gasește la mai putin de 30 km de Brasov, pe drumul național DN73. Distanța de la București este de aproximativ 200 km.

La 18 mai 2006, dupa o perioadă de proceduri juridice, castelul este retrocedat legal moștenitorilor din familia de Habsburg. Cu toate acestea, statul român, prin Ministerul Culturii, îl va administra tranzitoriu și in următorii trei ani.

La data de 1 iunie 2009, castelul intra pe deplin în posesia moștenitorilor Principesei Ileana: Arhiducele Dominic de Habsburg, Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen si Arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

CETATEA RASNOV

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania.

Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV -lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

 

 

PRIMA ȘCOALA ROMÂNEASCĂ

Prima școala românească din Brașov se află în interiorul curții Biserieii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brașovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583.

Actuala clădire datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric. În prezent edificiul adăpostește “Muzeul Prima Școală Românească”. Patrimoniul ei depășește 4.000 de cărți vechi și 30.000 de documente și  obiecte muzeale.

 

MÂNASTIREA RUPESTRĂ ȘINCA VECHE

La Șinca Veche se vine pentru legendele și misterul lăcașului de cult săpat în piatră.

Acestui lăcaș i s-a dus vestea de “Templul Ursitelor”, “Mânăstirea Săpată în Piatră” sau “Templul de la Șinca Veche”,  loc de reculegere, de împlinire a dorințelor bune, dar și de oarece fenomene paranormale – dupa părerea unora.  Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”,  locașul de cult din Șinca Veche se bănuiește că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani și se presupune că ar fi aparținut aceleiași civilizații care a întemeiat “Templul Alb” din Insula Șerpilor.

 

 

REZERVAȚIA DE URȘI "LIBEARTY"- ZARNEȘTI

Ursul brun european este o specie strict protejată de catre Convenția de la Bema. România a ratificat Convenția în 1993, dar abia in 2005 dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbaticie a devenit ilegal in România. În același an, WAP (Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor) s-a alaturat Asociației Milioane de Prieteni în proiectul “Salvarea urșilor captivi”, cel mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunastare a ursului brun, din Europa.

Libearty este cea mai mare rezervatie de urși bruni din întreaga lume. Are 69 de hectare de pădure de stejar luată în concesiune pentru 49 de ani de la Primăria Zarnești, care a devenit astfel partener în acest proiect.  Peste 80 de urși au fost salvați în primii 10 ani de existența  Sanctuarului “Libearty”.

BISERICA NEAGRĂ

Biserica Neagră, unul dintre simbolurile orașului Brașov, este biserica parohială a Bisericii Evanghelice din Romania. Numele actual l-a primit după ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot orașul a transformat-o într-o ruină. Inițial ea purtase hramul Sfintei Maria. După Reformă a fost cunoscută ca “Biserica Mare”, însa denumirea populară de dupa incendiu, ”Biserica Neagră”, a fost acceptată oficial in secolul al XIX-lea.

Biserica Neagră este cea mai mare constucție sacrală din România, cea mai mare biserică-hala la răsarit de Viena și unul dintre cele mai mari lăcașe de cult medievale de la domul Sf. Stefan din Viena pâna la Hagia Sophia din Constantinopol.

STRADA SFORII

Strada Sforii este localizată in municipiul Brașov, România, între străzile Cerbului și Poarta Schei. Existența ei este atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brasov. Strada Sforii, cu o lungime de 83 metri, reflectă tendințele de urbanizare a Brașovului medieval.

 

 

CETATEA RUPEA

Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleolitic și neoliticul timpuriu (5.500-3.500 i.H.). Prima atestare documentară  datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert al Ungariei s-au refugiat în înteriorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la rocă pe care a fost ridicată: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și mesteșugăresc, cu 12 bresle.